Divizia A, Et. 2 01 Aug 2010
3 : 1
FC Brasov   U Cluj 

32. Mihai MINCA
12. Cristian IONESCU
15. Cristian OROS
20. Ionut VOICU
21. Adrian RUSU
7. Alexandru CHIPCIU
10. Robert ILYES
18. Marian CRISTESCU
26. Jose WILLIAMS
9. Attila HADNAGY
23. Valentin BADEA

Antrenor:
   Daniel ISAILA

85 8. Alexandru MATEIU
 7. Alexandru CHIPCIU
79 11. Dejan MARTINOVIC
 9. Attila HADNAGY
64 27. Cosmin NASTASIE
 23. Valentin BADEA
 
1 - 0 29': Robert ILYES
1 - 1 45': Cl.Niculescu
2 - 1 60': Cristian IONESCU
3 - 1 70': Alexandru CHIPCIU

6927. Cosmin NASTASIE
727. Alexandru CHIPCIU
8511. Dejan MARTINOVIC
Arbitru:
U Cluj:

Voi incepe analiza meciului FC Brasov - U Cluj cu ceva cu care am terminat precedenta analiza. Citeodata tactica nu face 2 bani fara un dram de noroc. Insa acest noroc se traduce in fotbal prin executii de geniu. Asa a fost si faza care a decis meciul cu Clujul. Dar voi reveni.

Isaila a inceput partida cu acelasi 4-4-2, cu 3 schimbari insa fata de partida de la Tg.Mures: Rusu in aparare in locul lui Majernik suspendat, Chipciu pe banda dreapta in locul lui Badoi incert si Badea, cu moral bun, in locul lui Dedu.Se observa o schimbare fata de meciul de la Tg. Mures, desi dispunerea tactica este aceeasi. La meciurile de pe teren propriu acest 4-4-2 se transforma intr-un 4-3-1-2, cu o avansare pe benzi mai accentuata, iar un mijlocas central trece (pe rind) in ajutorul virfurilor. Totodata, presingul este mai avansat, mai agresiv, iar jocul pe cit posibil, mai combinativ. Mijlocasii stegari incearca sa combine mai mult fata de meciurile din deplasare cind se marginesc sa taie atacurile adverse.

Din aceasta incercare de a juca mai combinativ incep si se vad mai bine minusurile: greutatea de a da pase decisive, neintelegerile intre virfuri in mecanisme nesuficient rodate. S-a vazut in citeva rinduri cum Badea si Hadnagy erau in contratimp, de aici irosindu-se citeva sanse bune.

Asa cum era logic, deschiderea de scor a avut loc in urma unei faze fixe: Ilyes a reusit sa profite de indecizia aparatorilor si a lobat mingea in poarta.
In acest moment 4-4-2-ul de acasa s-a transformat intr-unul de deplasare: retragere usoara in aparare, asteptarea adversarului (e mai usor sa-l lasi pe celalalt sa construiasca) si plecari pe contraatac cu mingi lungi. Putea sa fie 2-0, dar in schimb a fost 1:1, ca asa e in fotbal. Tot o lovitura libera a schimbat tabela, in ultimul minut al primei reprize.

Repriza a doua a inceput cu FC Brasov incercind sa inscrie golul victoriei. S-a vazut o precipitare, o nerabdare in jocul echipei. De partea celalata, clujenii au prins curaj si au aratat o dezinvoltura a echipei care venea din spate.
A fost nevoie de o executie incredibila a lui Cristi Ionescu, care cu piciorul drept - stingaci fiind - l-a executat pe portarul clujenilor in stilul lui Hagi la CM94, in meciul cu Columbia.
Ii puteti spune noroc, geniu, cum doriti. Fara astfel de momente toata tactica, oricit de bine este respectata de jucatori, poate sa fie ineficienta.

De aici totul a mers ca pe roate pentru stegari. Mai mult, la doar 10 minute, Chipciu, mai putin prezent pe banda dreapta decit in meciul de la Tg. Mures, a reusit faza meciului: dribling cu stingul, sut cu dreptul: 3-1. Excelente calitati arata acest tinar jucator, care ulterior a fost scos de Isaila pentru a fi motivat si mai mult de aplauzele suporterilor. Dovada ca Isaila stie ce trebuie sa faca!

Pot spune ca meciul cu U Cluj s-a cistigat pe benzi. FC Brasov are 2 fundasi laterali care ara pur si simplu marginile terenului. In meciul cu U Cluj, atit Voicu, cit si Cr. Ionescu, mai ales, au creat de unii singuri superioritate. Ionescu a fost omniprezent, evolutia sa foarte buna eclipsind travaliul lui Williams pe acea parte.

Urmeaza un meci foarte important pentru FC Brasov, contra Stelei pe teren propriu si sunt foarte curios ce solutii va adopta Isaila! Va merge tot pe 4-4-2 (probabil unul defensiv) sau va opta pentru 4-5-1? Ramine de vazut!

Adrian Taban, specialist in tactica, special pentru steagu.ro


Comentarii | Adauga comentariul tau

Stiri recente

Arhiva stiri

Vocea suporterului

Opinii...

02. Apr. 2008

Esti suporter?

Aici este locul tau! Ai ceva de spus? Nu ezita, fa-ti cunoscuta opinia suporterilor stegari. Tot ce ai de spus despre Steagu isi gaseste locul pe site-ul Steagu.ro! mai multe detalii »

Opinii...

06.Jan.08
Musafirul nepoftit
Ce poti sa faci cind iti vine in casa un prieten, insotit de un prieten de-al lui care insa tie iti e de nesuferit? Pai asa cum am fost educati si scoliti, stringem din dinti si incercam sa fim cit mai politicosi cu putinta, desi nu ne convine de loc. Dar ce te faci cind persoanamai multe detalii »

Ultimele jocuri

Coltul suporterilor

Liga a II-a!
2014/2015
  
Liga a IV-a

Site-ul STEAGU.RO sustine echipa suporterilor stegari, AS "SR" Brasov

Aceasta echipa o consideram ca fiind continuatoarea echipei fanion a judetului, FC Brasov!

Palmares antrenori


2008-07-02(Amical): Yverdon (Elvetia) - FC Brasov 1:2
2008-07-09(Amical): Sochaux - FC Brasov 0:1


PALMARES
Victorii  Egaluri  Infringeri
200

*Aceste informatii sunt inregistrate in baza de date a site-ului si au caracter informativ (nu sunt complete).

Liga I

Etapa viitoare
Ultima etapa
ClasamentNumeleTau@STEAGU.RO

08. Iul. 2008

E-mail STEAGU.RO

Esti interesat sa ai propriul tau email gen prenume.nume@steagu.ro ? Trimite un mail la contact@steagu.ro pentru a afla detalii! Numarul de casute de mail este limitat!