Divizia A, Et. 1 26 Jul 2010
0 : 1
FCM Tg.Mures   FC Brasov 

32. Mihai MINCA
6. Peter Majernik
12. Cristian IONESCU
15. Cristian OROS
20. Ionut VOICU
10. Robert ILYES
14. Valentin BADOI
18. Marian CRISTESCU
26. Jose WILLIAMS
9. Attila HADNAGY
17. Catalin DEDU

Antrenor:
   Daniel ISAILA

7. Alexandru CHIPCIU
 14. Valentin BADOI
76 21. Adrian RUSU
 9. Attila HADNAGY
64 23. Valentin BADEA
 17. Catalin DEDU
 
0 - 1 68': Valentin BADEA

29Attila HADNAGY
33Ionut VOICU
52Alexandru CHIPCIU

766. Peter Majernik
Arbitru:
FCM Tg.Mures:

Am acceptat propunerea steagu.ro din dorinta ca suporterul brasovean sa fie cit mai informat tactic despre partidele stegarilor.

Citeva cuvinte despre mine inainte de a incepe aceasta analiza tehnico-tactica a partidei. Am terminat IEFS-ul, promotia 1995-1996, cu o lucrare de licenta intitulata "Jocul de fotbal. Cum s-a modificat tactica de la Pele la Platini". A fost o lucrare foarte apreciata de membrii comisiei, lucru ce m-a facut sa merg mai departe, reusind sa fiu admis la studii aprofundate la Universitatea din Birmingham, o scoala de prestigiu pentru sport.

Dar suficient despre mine. Fiind brasovean, voi vorbi mai mult despre FC Brasov in aceste analize, dar bineinteles nu voi putea exclude echipa adversa, pentru ca toate sunt relationate in fotbal.

Sa incepem cu FC Brasov, Isaila a inceput partida cu un 4-4-2, nimic nou pentru stegari, tinind cont ca in "era" Moldovan se folosea aceeasi dispunere tactica. Este un sistem modern, relativ ofensiv (jocul cu 2 virfuri poate fi inselator).

Merita semnalat curajul tactic al lui Isaila raportat la unul din mentorii sai, Razvan Lucescu. Stegarii erau insa obisnuiti in acest sistem, iar daca ne uitam la componenta primului 11, doar 3 jucatori sunt noi fata de lotul din sezonul precedent.

De fapt, de aici au venit si punctele minus ale stegarilor: Majernik (centrul apararii), Badoi si Williams (partea de mijloc, flancuri). Daca urmarim cu atentie prima repriza, se observa ca majoritatea ocaziilor tg. muresene vin pe benzile laterale, atit Badoi, cit si Williams nereusind sa dubleze eficient.

Mai mult, in urma patrunderilor pe benzi, fundasul lateral de pe partea opusa centrarii a fost nevoit sa "stringa" in centru (de obicei, Voicu linga Majernik), astfel ca mijlocasul stinga tg.muresean raminea liber in careu (ocaziile lui Dan Roman - "forexistul").

Repriza a doua a adus si schimbarea de viziune a jocului. Probabil mustruluit la pauza pentru incercarile "tehnice", brazilianul Williams s-a pus la dispozitia echipei si a dublat bine flancul sting. Accidentarea lui Badoi l-a facut pe Isaila sa-i dea credit lui Chipciu, care dupa parerea mea, a fost meciul omului.

Determinarea, devotamentul, dispozitia la efort au facut ca acest tinar jucator sa fie cheia partidei. Eliminind 2 din piesele defecte ale angrenajului echipei (prin disciplinarea tactica a lui Williams si inlocuirea lui Badoi), Isaila a reusit sa rezolve ecuatia cistigatoarei.

Astfel, repriza a doua a inceput in nota de dominare a stegarilor, cu atacuri pe ambele parti. Flancul sting a fost marea problema a echipei din Tg. Mures. Pe cit de bun a fost Roman in faza ofensiva, pe atit de slab in cea defensiva. Intarind partea dreapta, Isaila a creat superioritate, iar din aceasta superioritate a aparut si golul inscris de Badea, dupa centrarea lui Chipciu.

Golul a venit logic, asa cum a fost si jocul din a doua repriza.Mici probleme au intervenit dupa eliminarea lui Majernik (cealalta veriga slaba - in repriza a doua a avut insa o evolutie sigura), eliminare dupa un fault la care arbitrul a cazut in plasa lui Roman, care a exagerat reactiile dupa fault. Maxim galben se impunea la aceasta faza, dupa parerea mea. Ca urmare, Isaila a trebuit sa schimbe, introducind in locul unui atacant un fundas. Aici a fost probabil o schimbare (fortata de evenimente) in ceea ce avusese in plan Isaila, el intentionind sa-l trimita in teren pe Mateiu, la inchidere, linga Ilyes sau in locul acestuia. Ilyes insa a dovedit, cel putin acum, ca poate sa duca un meci intreg.

Reduta stegara a reusit pina la final sa nu primeasca gol, aducind 3 puncte sub Timpa.

Meciul a fost cistigat de fapt de Isaila care l-a invins net pe mai experimentatul sau oponent, Adrian Falub. A fost un inceput de bun augur, pentru o echipa nou a lui FC Brasov, dar este doar inceputul. Se spune ca si norocul face parte din tactica, dar trebuie sa ti-l faci singur. La meciul de la Tg. Mures, tactica si norocul au fost de partea stegarilor.

Adrian Taban, tactician, special pentru Steagu.ro


Comentarii | Adauga comentariul tau

Stiri recente

Arhiva stiri

Vocea suporterului

Opinii...

02. Apr. 2008

Esti suporter?

Aici este locul tau! Ai ceva de spus? Nu ezita, fa-ti cunoscuta opinia suporterilor stegari. Tot ce ai de spus despre Steagu isi gaseste locul pe site-ul Steagu.ro! mai multe detalii »

Opinii...

06.Jan.08
Musafirul nepoftit
Ce poti sa faci cind iti vine in casa un prieten, insotit de un prieten de-al lui care insa tie iti e de nesuferit? Pai asa cum am fost educati si scoliti, stringem din dinti si incercam sa fim cit mai politicosi cu putinta, desi nu ne convine de loc. Dar ce te faci cind persoanamai multe detalii »

Ultimele jocuri

Coltul suporterilor

Liga a II-a!
2014/2015
  
Liga a IV-a

Site-ul STEAGU.RO sustine echipa suporterilor stegari, AS "SR" Brasov

Aceasta echipa o consideram ca fiind continuatoarea echipei fanion a judetului, FC Brasov!

Palmares antrenori


2008-07-02(Amical): Yverdon (Elvetia) - FC Brasov 1:2
2008-07-09(Amical): Sochaux - FC Brasov 0:1


PALMARES
Victorii  Egaluri  Infringeri
200

*Aceste informatii sunt inregistrate in baza de date a site-ului si au caracter informativ (nu sunt complete).

Liga I

Etapa viitoare
Ultima etapa
ClasamentNumeleTau@STEAGU.RO

08. Iul. 2008

E-mail STEAGU.RO

Esti interesat sa ai propriul tau email gen prenume.nume@steagu.ro ? Trimite un mail la contact@steagu.ro pentru a afla detalii! Numarul de casute de mail este limitat!