Site-ul STEAGU.RO sustine echipa AS "SR" Brasov, echipa suporterilor stegari!
Poti sustine STEAGU.RO cumparand (de la eMag.ro, Flanco.ro s.a.m.d.) prin intermediul banner-elor de pe site.
Doriti ca Simon Maurer sa preia echipa AS SR Brasov?
Da!
Nu!
Survey maker

18.Jan: Presa: Monitorul Expres

AS SR Brasov, duel tare cu ACS Poli Timisoara 3167 accesari

• După doar trei zile de pregătire, AS SR Braşov va juca primul amical al iernii, astăzi, de la ora 11.00, la Tărlungeni, cu ACS Poli Timişoara, formaţie de Liga I • Adrian Voicu a fost diagnosticat cu fisură de peroneu! Liderul ligii a 4-a Braşov, AS SR Braşov, se va duela cu ACS Poli Timişoara în primul amical al iernii. Meciul se va disputa astăzi, de la ora 11.00, pe terenul sintetic de la Tărlungeni. Ţin&icimai multe detalii »


Cautare:

27.Nov.2017: Campionat

Tensiune si incrincenare in derbiul Ligii a 4-a Brasov  0 1507 accesari

• Dacă în tribune spectacolul a fost la înălţime, pe teren, jucătorii celor două echipe au impresionat mai mult prin determinare decît prin realizări
• „Am abuzat de individualism şi acest lucru ne-a costat“, a spus Petre Lucian
• „Rezultatul reflectă ce s-a întîmplat pe teren“, declara Stere l Arbitrajul lui Marian Barbu, contestat
Multă încrîncenare, multă tensiune, dar cu puţine realizări. Mult aşteptatul derbi al sezonului, duelul dintre AS „SR“ Braşov şi Precizia Săcele, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, rezultat care menţine ambele echipe în fruntea clasamentului. Cele două echipe termină turul de campionat la egalitate de puncte, 39, dar cu avantaj la golaveraj pentru formaţia braşoveană.

Vedetele, sub aşteptări

Nu a fost meciul golgheterilor Damian şi Coman. După ce au „rupt“ plasele porţilor adverse în acest tur de campionat, cei doi au avut mai degrabă o prestaţie ştearsă, salvată de rolul de servanţi la cele două goluri ale jocului. Nici Horia Popa sau Vasilache nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, cei doi avînd prestaţii palide, departe de forma arătată pînă acum în acest sezon. Prudenţa a fost cuvîntul de ordine în prima jumătate de oră, în care cele două echipe au evoluat cu multă teamă, astfel că cei doi portari au şomat în poartă. Jocul s-a mai animat în finalul primei reprize, atunci cînd Damian a reluat slab cu capul centrarea lui Vîrlan, apoi a urmat o fază discutabilă în careu cu Horia Popa şi Dobrean în rolurile principale, dar centralul Marian Barbu a lăsat jocul să continue. Au urmat două ratări la poarta săcelenilor, Damian, servit ideal de Cocan, şi Fînariu, după o lovitură liberă executată de Vîrlan. Săcelenii au reacţionat abia în minutul 45, atunci cînd Bilivolschi a scăpat singur cu Mutu după ce a trecut uşor de Dumitraş, dar nu a reuşit să-l învingă pe portarul braşovean.

Antrenori inspiraţi la schimbări

Din minutul 60, jocul s-a încins, iar Vasilache nu a profitat de gafa lui Poenaru, după care Vagner a cerut penalti după un duel în careu cu Stan, fază la care centralul nu a intervenit. Imediat, cei doi antrenori aveau să facă două schimbări inspirate. Stere a mutat primul cu Bleambu în locul lui Vasilache, iar Petre Lucian a reacţionat cu Bodean în locul lui Fînariu. Golul a venit în minutul 70 în poarta săcelenilor, graţie reuşitei lui Bodean, servit excelent de Damian. Cu zece minute înainte de final, braşovenii îşi puteau majora scorul, dar Vîrlan a oferit ratarea sezonului, acesta ratînd, incredibil, din patru metri, cu poarta goală, după o centrare perfectă a lui Vagner. Nici Damian nu a fost mai inspirat, mult prea invidualist, astfel că în loc de 2 sau 3-0 s-a făcut 1-1. Mai întîi, Nechita i-a dat emoţii lui Mutu cu o centrare de pe partea dreaptă, iar mingea a lovit transversala. Bleambu avea să restabilească egalitatea în minutul 82, după o fază în care fundaşii braşoveni au fost visători. Dragomir a centrat de pe partea dreaptă, Coman a cîştigat lejer duelul cu Rusu, a trimis mingea în faţa porţii, iar Bleambu, scăpat din marcaj de Alupei, a îndeplinit o simplă formalitate. Meciul se putea încheia catastrofal pentru braşoveni, Coman fiind la un pas de 1-2, atunci cînd căpitanul săcelenilor a deviat mingea şutată de Bleambu, dar bara l-a salvat pe Mutu. S-a încheiat 1-1, ambele echipe rămîn neînvinse şi anunţă o bătălie pe toate fronturile în sezonul de primăvară. „În retur va fi mult mai greu decît în prima parte a sezonului. Din proprie experienţă ştiu acest lucru, indiferent că te lupţi la promovare în Liga a 4-a sau Liga a 2-a“, a spus Ioan Coman.

Tristeţe şi frustrare în tabăra braşovenilor

La finalul jocului, jucătorii braşoveni erau dărîmaţi, cel mai efectat fiind Vîrlan. Antrenorul Petre Lucian s-a arătat extrem de dezamăgit de acest pas greşit. „Pentru mine este o frustare acest rezultat pentru că am controlat în multe momente acest joc. Ne-am creat multe ocazii de gol, prin Vîrlan sau Damian, însă, din păcate, nu am reuşit să le concretizăm, iar în acest meci legea nescrisă a fotbalului s-a aplicat. Am abuzat de individualism şi acest lucru ne-a costat. Nu îmi place să vorbesc de arbitraj. Marian Barbu este un arbitru care a fost delegat şi în Liga 1 şi el ar fi trebuit să fie aproape de faze şi să vadă. Important este că rămînem pe primul loc, dar asta nu înseamnă că sîntem favoriţi la cîştigarea campionatului. Este clar că trebuie să ne întărim în această pauză de iarnă, trebuie să aducem 3-4 jucători. Nu ne-am propus să transferăm jucători de la Precizia, dacă doream o făceam înaintea startului campionatului“, a declarat antrenorul braşovenilor, Lucian Petre.

Stere, mulţumit de rezultat

De cealaltă parte, Mihai Stere, „principalul“ Preciziei, s-a declarat mulţumit cu punctul obţinut pe „Tineretului“ şi anunţă că în primăvară echipa sa va arăta mult mai bine. „În prima repriză am avut ceva probleme, iar AS «SR» a controlat jocul. După ce gazdele au reuşit să înscrie prin Bodean, am schimbat sistemul, am pus presiune pe adversar şi cred că rezultatul este unul care reflectă situaţia din teren. Nu am venit pe «Tineretului» să scoatem un punct, ne-am dorit mai mult, dar atît am putut în acest meci. Rezultatul reflectă ce s-a întîmplat pe teren. Nimeni nu vede că avem în echipă jucători foarte tineri, născuţi în 1996, 1997, 1998 şi 1999 şi nu e uşor. E nevoie de timp, dar sînt convins că în retur vom arăta o altă faţă. Cu siguranţă ne dorim să mai aducem cîţiva jucători în această iarnă, să vedem şi ce poate oferi clubul, dacă nu vom continua să mizăm pe aceşti copii talentaţi. Sincer, mie îmi este mult mai uşor să lucrez cu jucătorii tineri, sînt mai receptivi la antrenamente şi jocuri“, a spus Stere, cel care este convins că Precizia este campioana de toamnă. „Din punctul meu de vedere, Precizia este pe primul loc. Am văzut rezumatul meciului cîştigat cu 17-0 de AS «SR» Braşov, la Făgăraş, cu Voinţa Hurez, iar la gazde am văzut jucători legitimaţi la alte formaţii. În mod normal, comisiile se vor sesiza şi vor da 3-0 pentru «SR»“.

Opinia specialistului legată de arbitraj

Pentru derbiul campionatului, CJA Braşov l-a delegat pe Marian Barbu, cel mai bine cotat arbitru braşovean. Pentru că nu au lipsit fazele controversate, la final, ambele tabere avea ceva de reproşat. Săcelenii acuzau ofsaid la golul marcat de Bodean, iar braşovenii au cerut în două rînduri penalti. Mihai Stere a recunoscut ieri că golul marcat de Bodean a fost perfect regulamentar, iar Vasile Dochiţa a taxat arbitrajul lui Barbu. „Am revăzut fazele, eu spun că am avut două penaltiuri neacordate, la Horia Popa şi Vagner. Arbitrajul lui Marian Barbu nu s-a ridicat la nivelul la care este el, ţinînd cont că arbitează şi în Liga 1“, a spus Dochiţa. Marius Beudeanu, instructor UEFA pentru arbitrii asistenţi, fost arbitru internaţional, a analizat arbitrajul lui Marian Barbu. „La prima fază sînt circumstanţe de penalti, jucătorul în atac (n.r. Horia Popa) are prim planul, controlează mingea, iar jucătorul în apărare (n.r. Dobrean Cosmin) îl împinge din spate, cu corpul, îl dezechilibrează şi determină căderea adversarului. Jucătorul în atac forţează un pic, exagerează din dorinţa de a influenţa decizia arbitrului (ridică mîinile deasupra capului înaintea contactului corporal) ceea ce, probabil, l-a determinat pe arbitru să nu dea penalti, temîndu-se de o eventuală simulare. La a doua fază în care Vagner a cerut penalti, este un atac prin alunecare, regulamentar, dar ciudat. Apărătorul (n.r. Cristian Stan) loveşte mingea cu călcîiul piciorului drept, dar atinge mingea atît cît să-i reducă viteza de deplasare, oarecum oprind-o în loc, de aceea mingea nu îşi schimbă direcţia în mod evident, fiindcă este mai mult un «stop» efectuat cu călcîiul piciorului drept... Nu loveşte mingea cu spiţul sau şiretul, ci, repet, cu călcîiul. Una peste alta, nu cred că arbitrajul a fost tendenţios, ba dimpotrivă... au fost cîteva erori de arbitraj, dar, cred eu, nu poate fi acuzat de rea intenţie“, spune Marius Beudeanu.

Amendă de 30.000 de lei!

Peste 1.000 de spectatori au asistat, sîmbătă, pe Stadionul Tineretului, la derbiul Ligii a 4-a Braşov. Spectacolul asigurat de galeria braşoveană, cu mai multe torţe şi fumigene, a fost taxat de jandarmi. Conform oficialilor clubului braşovean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov a decis o amendă de 30.000 lei pentru spectacolul pirotehnic, 15.000 de lei dacă aceasta va fi plătită în 48 de ore! „Vom contesta amenda“, spun oficialii clubului braşovean.

Olimpic Zărneşti, marea beneficiară a rundei

De remiza de pe „Tineretului“ a profitat Olimpic Zărneşti. Formaţia pregătită de Gabi Kajcsa s-a impus cu 2-0 pe ICIM, în meciul cu ACS Steagu Roşu, şi s-a apropiat la două puncte de primele două clasate, AS „SR“ şi Precizia. Rezultatele şi marcatorii etapei a 15-a: AS „SR“ Braşov - Precizia Săcele 1-1 (Bodean 70 / Bleambu 82), Prietenii Rupea - Aripile Braşov 4-1 (Rusu 5 - 11m), Szabo 52, Ivan 58, 90+2 / Moroie 31), Avîntul Dumbrăviţa - Chimia Oraşul Victoria 0-3 (David 8, Arganesciuc 15, Colarez 19), Olimpic Voila - Voinţa Hurez 3-0 (Stroie 19, Veconi 26, Benţa 80), ACS Steagu Roşu Braşov - Olimpic Zărneşti 0-2 (Saragea 14, Căldarea 59), Colţea Braşov - Inter Tărlungeni 1-0 (Cenk 84), Carpaţi Berivoi - Inter Cristian 3-8 (Bosancu 45, 55, Negru 67 / Arinean 6, Feraru 8, 14, 31, Constantinescu 10 / Pop 30, Bica 34 - autogol), Stîngu 37 -11m), Cetatea Homorod - ACSM Codlea 2-2 (Jondrea 84, 86 / Amariei 42, David 80). Clasament: 1. AS „SR“ Braşov 39p, 2. Precizia Săcele 39p, 3. Olimpic Zărneşti 37p, 4. Chimia Oraşul Victoria 30p, 5. ACSM Codlea 29p, 6. Inter Cristian 27p, 7. Inter Tărlungeni 26p, 8. Colţea Braşov 24p, 9. ACS Steagu Roşu Braşov 20p, 10. Aripile Braşov 18p, 11. Avîntul Dumbrăviţa 13p, 12. Olimpic Voila 12p, 13. Carpaţi Berivoi 10p, 14. Prietenii Rupea 9p, 15. Cetatea Homorod 9p, 16. Voinţa Hurez 3p.

Adi Marica


Citeste mai mult despre Tensiune si încrîncenare în derbiul Ligii a 4-a Braşov  Ultimele pe FCBRASOV.COM

Se intimpla azi, in alt an

2015-01-19: Au inceput să apară banii la FC Braşov (Presa: Monitorul Expres)
2015-01-19: Vlad Mihalcea şi-ar dori continuitate, de FC Braşov depinde realizarea ei (Presa: Buna Ziua Brasov)
2012-01-19: Stop transferuri (Club)
2011-01-19: A venit si portarul! (Club)
2009-01-19: Vrem in primele 6! (Pregatire)
2009-01-19: Dani Coman, la primul antrenament! (Pregatire)
2007-01-19: Mai asteptam 2 zile! (Transferuri)
2007-01-19: FC BRASOV-FC SACELE 3-2(2-2) (Pregatire)
2007-01-19: 21 pentru Antalya! ()

FC Brasov in presaComentarii | Adauga comentariul tau

Stiri recente

Arhiva stiri


Vocea suporterului

Opinii...

In fiecare zi

Sustine-ne

FC Brasov este echipa noastra favorita! Site-ul Steagu.ro a incercat de la inceputul lui sa te tina la curent cu ceea ce se intimpla la acest club. Au fost si momente mai bune si mai rele. De aceea suntem suporteri! Ne puteti sprijini si voi, prin accesarea reclamelor care va intereseaza! Va multumim! mai multe detalii »

Opinii...

06.Jan.08
Musafirul nepoftit
Ce poti sa faci cind iti vine in casa un prieten, insotit de un prieten de-al lui care insa tie iti e de nesuferit? Pai asa cum am fost educati si scoliti, stringem din dinti si incercam sa fim cit mai politicosi cu putinta, desi nu ne convine de loc. Dar ce te faci cind persoanamai multe detalii »

Cele mai comentate stiri

Coltul suporterilor

Liga a II-a!
2014/2015
  
Liga a IV-a

Site-ul STEAGU.RO sustine echipa suporterilor stegari, AS "SR" Brasov

Aceasta echipa o cosideram ca fiind continuatoarea echipei fanion a judetului, FC Brasov!

Palmares antrenori


2008-07-02(Amical): Yverdon (Elvetia) - FC Brasov 1:2
2008-07-09(Amical): Sochaux - FC Brasov 0:1


PALMARES
Victorii  Egaluri  Infringeri
200

*Aceste informatii sunt inregistrate in baza de date a site-ului si au caracter informativ (nu sunt complete).

Liga I

Etapa viitoare
Ultima etapa
ClasamentNumeleTau@STEAGU.RO

08. Iul. 2008

E-mail STEAGU.RO

Esti interesat sa ai propriul tau email gen prenume.nume@steagu.ro ? Trimite un mail la contact@steagu.ro pentru a afla detalii! Numarul de casute de mail este limitat!