Poti sustine STEAGU.RO cumparand (de la eMag.ro, Flanco.ro s.a.m.d.) prin intermediul banner-elor de pe site.

25.Apr: Campionat

FC Brasov isi joaca ultima carte la FRF 864 accesari

• Ajunşi la capătul puterilor, jucătorii şi antrenorii lui FC Braşov îşi pun toate speranţele într-un verdict final miercuri, la FRF, în cazul Chipciu • „Îmi este frică de faptul că nici miercuri nu se va da un verdict final, iar în aceste condiţii este posibil să nu ne mai putem continua activitatea“, spunea Ţălnar Criza financiară acută de la FC Braşov se resimte dmai multe detalii »


Cautare:

06.Feb.2017: Campionat

FC Brasov si frisoanele falimentului  1 1251 accesari

• Decizia Curţii de Apel Braşov de vineri împinge clubul braşovean spre faliment
• Oficialii echipei vor încerca să convingă magistraţii Tribunalului Braşov că echipa încă mai poate fi salvată
• Cine cîştigă şi cine pierde în cazul falimentului FC Braşov?
FC Braşov are, în continuare, meciuri grele în instanţele de judecată. Decizia Curţii de Apel Braşov de vineri, care a admis apelul declarat de AJFP Braşov, interzice practic SC ICIM SA, prin lichidatorul Top Expert SPRL, de a repune în termen planul de reorganizare. „Tip soluţie: Admitere apel. Soluţia pe scurt: Admite excepţia tardivităţii declarării apelului formulat de creditorul Szabo Adrian, şi în consecinţă, respinge ca tardiv apelul declarat împotriva sentinţei civile nr. 1134/SIND/ 28.09.2016 pronunţate de Tribunalul Braşov -secţia a II-a civilă, contencios administrativ şi fiscal. Admite apelul declarat de creditoarea AJFP Braşov împotriva aceleiaşi sentinţe pe care o anulează şi în consecinţă: Respinge cererea formulată de creditoarea SC ICIM SA prin lichidator Top Expert SPRL de repunere în termenul de depunere a planului de reorganizare şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Definitivă. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin.2 C.pr.civ. azi 3.02.2017“, este decizia Curţii de Apel Braşov. În doar cîteva luni, Top Expert SPRL a fost înlăturată de la administrarea SC FC Braşov SA, iar ultima decizie interzice firmei controlate de Marian Brescan să repună în termen planul de reorganizare. Rămîn însă o mulţime de întrebări, care pînă acum nu au primit un răspuns, în special de ce Top Expert SPRL a tergiversat pînă acum depunerea planului de reorganizare deşi a avut timp mai bine de patru luni!

Miercuri, zi de totul sau nimic

Cum era de aşteptat, decizia Curţii de Apel Braşov a produs îngrijorare în sînul echipei, dar şi în rîndul suporterilor. Totuşi, pînă miercuri, cînd este programat un nou termen la Tribunalul Braşov, toată suflarea fotbalistică continuă să creadă în sloganul deja celebru: Steagu nu moare! Concret, cei din conducerea actuală a echipei, Alexandru Cosmin Gheorghe (administratorul judiciar) şi Vasile Dochiţa (administratorul special) trebuie să facă totul şi să convingă instanţa că FC Braşov mai poate fi salvată şi că echipa mai merită o şansă. „Voi solicita un nou termen, dar şi anularea datoriei de 16 milioane de lei la Finanţe, dar şi scoaterea ICIM-ului de la masa credală, astfelcă datoriile clubului s-ar reduce drastic“, a spus Alexandru Cosmin Gheorghe. Pericolul falimentului rămîne, pentru că la termenul de miercuri mai mulţi creditori vor cere intrarea clubului în faliment.

Neculaie, marele beneficiar al falimentului

În cazul nefericit în care Tribunalul Braşov va demara procedura intrării în faliment a FC Braşov, marele beneficiar ar fi Ioan Neculaie. În acest moment, la masa credală s-au acumulat datorii de 64 de milioane de lei, circa 14 milioane de euro. Creditorul principal SC ICIM SA, societate aflată în insolvenţă, dar controlată tot de Ioan Neculaie, are de primit circa 36 de milioane de lei (circa 8 milioane de euro). Prin firmele pe care le controlează, Neculaie s-a înscris la masa credală cu un milion de lei. Cum contractul dintre ICIM şi FC Braşov a fost unul extrem de păgubos pentru clubul braşovean, tranzacţia a făcut obiectul unei anchete DNA, iar dosarul se află încă în instanţă. „Clubul a fost băgat în insolvenţă pentru a se pierde urma unor activităţi desfăşurate într-o perioadă îndelungată. Tuturor celor care au devalizat clubul li s-au făcut plîngeri penale“, spunea Paul Enache la finalul anului trecut. În cazul în care FC Braşov ar intra în faliment, Neculaie va fi principalul beneficiar, pentru că, odată încheiată această procedură, îşi va şterge şi urmele multor afaceri suspecte derulate în paguba clubului.

Statul ar deveni marele perdant

În schimb, marele perdant în cazul în care FC Braşov va intra în faliment va fi Statul, pentru că este greu de crezut că Finanţele vor mai putea recupera sumele revendicate la buget. În acest moment, Finanţele sînt înscrise la masa credală cu suma de 22 de milioane de lei, din care 16 milioane de lei sînt ca şi pierdute avînd în vedere că două instanţe, Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel Braşov, au dat cîştig de cauză clubului, iar precedentele arată că şi alte cluburi importante de fotbal au primit în această speţă sentinţe favorabile definitive. Cum administratorul judiciar al FC Braşov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a cerut deja înlăturarea SC ICIM de la masa credală, dar şi scăderea sumei datorată Finanţelor, FC Braşov ar mai avea datorii de circa 12 milioane de lei, adică circa 2,7 milioane de euro, o sumă mult mai realistă.

Adi Marica (monitorulexpres.ro)

 Ultimele pe FCBRASOV.COM

Se intimpla azi, in alt an

2015-04-27: Stegarii, cu moralul la pămint după eşecul cu Rapid (Presa: Monitorul Expres)
2015-04-27: Tren pierdut (Campionat)
2012-04-27: 3 puncte vitale (Campionat)
2012-04-27: Jos boneta! (Club)
2011-04-27: Fara istoric (Campionat)
2010-04-27: Robert Ilyes (Club)
2009-04-27: R.Lucescu, noul selectioner. Miercuri il numesc! (Diverse)
2008-04-27: Paste Fericit! (Sarbatori Fericite)
2007-04-27: "Antrenez o echipa de prosti!" ()

FC Brasov in presaComentarii | Adauga comentariul tau

1. mytex (2017-02-08)
fc braŞov a scăpat de faliment încă o dată!!! 3 mai este următorul termen!!! fc braȘov. cum arată viitorul clubului „stegar”. explicațiile administratorului judiciar după deciziile de astăzi ale tribunalului brașov sport fc braŞov. gigi becali e salvarea!!! mai dă 100.000 de euro zilele acestea!!! surdu, ichim, n’doye, mamele şi constantinescu sunt câţiva dintre jucătorii doriţi la formaţia „stegară” apreciez ! nu-mi place ! +1 călin piştea mie, 08 feb 2017, 11:26 citit de 133 de ori. surdu, ichim, n’doye, mamele şi constantinescu sunt câţiva dintre jucătorii doriţi la formaţia „stegară” lucrez... fc braşov primeşte o injecţie financiară care îi permite să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime până la finalul sezonului ligii 2, sperând să promoveze. ofertebeton.ro - site de reduceri aşa cum ne-a declarat administratorul special al grupării „stegare”, vasile dochiţa, sunt promisiuni că gigi becali, şeful stelei, va vira zilele acestea în contul clubului braşovean încă 100.000 de euro din suma pe care trebuie s-o achite în urma transferului lui alex chipciu la anderlecht bruxelles, alţi 100.000 de euro urmând a fi daţi de latifundiarul din pipera la începutul lunii aprilie. de asemenea, dochiţa este ferm convins că simon maurer (avantgarden) va reveni alături de fc braşov şi va sponsoriza, începând cu returul campionatului, echipa favorită. În ceea ce priveşte lotul de jucători, antrenorul cornel Ţălnar vrea întăriri. atacantul romeo surdu aştepta decizia de astăzi a tribunalului braşov, iar în urma anunţului de acum câteva minute ar accepta să revină în „galben-negru”. apoi, fundaşul central alexandru ichim, de la fc botoşani, este dorit de „papa”, care caută şi un mijlocaş de calitate. o variantă ar fi senegalezul ousmane n’doye. se discută şi cu doi fotbalişti de la concordia chiajna, fundaşul central iulian mamele şi atacantul braşovean marian constantinescu.


La acest articol au comentat 1 vizitatori diferiti (IP-uri diferite)

Stiri recente

05.Apr/ Vlad Munteanu, dupa egalul de poveste al stegarilor de la Balotesti 1
• Cel mai în formă jucător al Braşovului în 2017, mijlocaşul V[...]
29.Mar/ FC Brasov, pe loc promovabil cu conturile goale! 0
• „Stegarii“ au urcat pe locul doi, unul ce asigură promovarea directă &[...]
21.Mar/ Florin Iacob si reactia de orgoliu a stegarilor cu UTA 0
• FC Braşov a revenit în lupta pentru promovare, după o prestaţie solid[...]
20.Mar/ FC Brasov e back in business in lupta pentru promovare 3
• Elevii lui Cornel Ţălnar au revenit în lupta pentru promovare, după vict[...]

ALTE STIRI


Arhiva stiri


Vocea suporterului

Opinii...

In fiecare zi

Sustine-ne

FC Brasov este echipa noastra favorita! Site-ul Steagu.ro a incercat de la inceputul lui sa te tina la curent cu ceea ce se intimpla la acest club. Au fost si momente mai bune si mai rele. De aceea suntem suporteri! Ne puteti sprijini si voi, prin accesarea reclamelor care va intereseaza! Va multumim! mai multe detalii »

Opinii...

06.Jan.08
Musafirul nepoftit
Ce poti sa faci cind iti vine in casa un prieten, insotit de un prieten de-al lui care insa tie iti e de nesuferit? Pai asa cum am fost educati si scoliti, stringem din dinti si incercam sa fim cit mai politicosi cu putinta, desi nu ne convine de loc. Dar ce te faci cind persoanamai multe detalii »

Cele mai comentate stiri

Transferuri

Veniri:
Moldoveanu (Dinamo - imprumut), Enceanu (Steaua), Chitosca (Steaua), Angelescu (Popesti Leordeni), Tripsa (Cremonese), Cristil (Voluntari 2), Ichim, Mutu
Plecari:
Manole,

Coltul suporterilor

Liga a II-a!
2014/2015
  
Sistem de desfasurare Liga a II-a

Primele două clasate la final promovează direct, locul 3 joaca baraj cu locul 12 din Liga I

Retrogradare: echipele situate pe locurile 17, 17, 18, 19 si 20 retrogradeaza in Liga a III-a.

Palmares antrenori


2008-07-02(Amical): Yverdon (Elvetia) - FC Brasov 1:2
2008-07-09(Amical): Sochaux - FC Brasov 0:1


PALMARES
Victorii  Egaluri  Infringeri
200

*Aceste informatii sunt inregistrate in baza de date a site-ului si au caracter informativ (nu sunt complete).

Liga I

Etapa viitoare
Ultima etapa
Clasament
1. Juventus 13 11 1 1 45-3 34p (+13)
2. Foresta 13 9 1 3 40-17 28p (+10)
3. FC Brasov 13 8 4 1 25-13 28p (+10)
4. Chindia 13 9 0 4 23-12 27p (+9)
5. Sepsi OSK 13 7 4 2 24-9 25p (+4)
6. CS Mioveni 13 7 4 2 17-8 25p (+7)
7. Olimpia SM 13 7 3 3 30-11 24p (+3)
8. UTA BD 13 7 2 4 22-14 23p (+2)
9. CS Afumati 13 6 2 5 33-12 20p (-1)
10. CSM R.Valcea 13 5 4 4 19-14 19p (+1)
11. Dacia Braila 13 6 1 6 17-20 19p (+1)
12. Dunarea Calarasi 13 4 4 5 13-15 16p (-5)
13. Luceafarul Oradea 13 5 1 7 10-12 16p (-5)
14. CS Balotesti 13 3 4 6 14-18 13p (-8)
15. U. Tarlungeni 13 3 4 6 15-20 13p (-8)
16. Metalul Resita 13 3 1 9 11-29 10p (-8)
17. ASU Poli Tm 13 2 3 8 14-27 9p (-12)
18. ACS Berceni 13 0 1 12 6-32 1p (-17)
19. Soimii Pancota 13 0 1 12 1-90 1p (-17)NumeleTau@STEAGU.RO

08. Iul. 2008

E-mail STEAGU.RO

Esti interesat sa ai propriul tau email gen prenume.nume@steagu.ro ? Trimite un mail la contact@steagu.ro pentru a afla detalii! Numarul de casute de mail este limitat!