Site-ul STEAGU.RO sustine echipa AS "SR" Brasov, echipa suporterilor stegari!
Poti sustine STEAGU.RO cumparand (de la eMag.ro, Flanco.ro s.a.m.d.) prin intermediul banner-elor de pe site.

23.Aug: Campionat

Programul turului Seriei a 3-a 8093 accesari

Etapa 1, 23-24 august Vineri, ora 18.00 CSM Slatina - Sporting Roşiori Flacăra Moreni - Olimpic Râşnov FC Voluntari 2 - Unirea Bascov U Craiova 2 - CS Baloteşti Sâmbătă, ora 18:00 ACS SR Braşov - Progresul Spartac FC Pucioasa - CSM Alexandria CS Blejoi - AFC Astra 2 Vediţa Coloneşti - Tractorul Cetate Etapa a 2-a - 31 august 2019 Progresul Spartac - CS Baloteşti Unirea Bascov - U Craiova 2 Olimpic Cetate Râşnov - FC Voluntari 2 Sporting Roşiori - Flacăra Mmai multe detalii »


Cautare:

21.Nov.2014: Presa: Monitorul Expres

Steaua-FC Brasov. Chipciu, copilul Braşovului  0 2528 accesari

• Mijlocaşul Stelei a acceptat să vorbească deschis pentru cititorii Monitorul Expres
• Chipciu vorbeşte la superlativ de Braşov, de oamenii care i-au marcat cariera, despre planurile sale de viitor şi dezvăluie amănunte incredibile din culisele transferului la Steaua

În urmă cu aproape trei ani, Alex Chipciu făcea pasul de la FC Braşov la Steaua. Un transfer avantajos pentru toate cele trei părţi implicate. FC Braşov a încasat o sumă considerabilă, Steaua a cîştigat un jucător de mare valoare, iar Chipciu şi-a îndeplinit visul, acela de a juca la nivel înalt în cupele europene. Acum are 25 de ani, are deja două titluri de campion cu Steaua, a jucat în Champions League şi este unul dintre liderii echipei atît la formaţia din Ghencea, cît şi la echipa naţională. Chiar dacă a plecat de trei ani de la Braşov, Chipciu spune că încă este legat sufleteşte de oraşul de sub Tîmpa. Chipciu a acceptat să vorbească pentru Monitorul Expres despre perioada petrecută la FC Braşov, de culisele transferului la Steaua, de antrenorii care i-au marcat cariera la Braşov, dar şi despre meciul de sîmbătă, atunci cînd se va duela în Ghencea cu FC Braşov. Chipciu a dezvăluit în premieră care a fost jucătorul cel mai talentat cu care a jucat la Braşov, ce coleg a pus o presiune enormă pe el, care este jucătorul cel mai corect pe care l-a întîlnit pînă acum, dar şi planurile sale de viitor.

Nu uită de unde a plecat

Venit sub Tîmpa la o vîrstă fragedă, Alex nu uită oamenii pe care i-a întîlnit la Braşov, şi care, fiecare în parte i-a rămas în suflet. „Normal că mă mai leagă ceva de Braşov. Probabil toată viaţa mă va lega de acest oraş. Am venit în ianuarie 2007 şi am plecat în decembrie 2011, deci au fost aproape 5 ani cu o pauză de un an cînd am jucat la Forex şi Brăila. Mă leagă foarte multe lucruri de Braşov pentru că acolo am întîlnit foarte mulţi oameni de mare valoare, de la cizmarul de la stadion, la doamnele de la cantină, de la spălătorie şi pînă la patronul echipei, iar pe această cale ţin să îi salut. Vreau să transmit condoleanţe pentru familia lui «tata Ucu», un om deosebit, dar şi pentru familia lui «nea Ţîcă» de la cantină. Chiar nu mă aşteptam să plece dintre noi aşa repede. «Tata Ucu» chiar era într-o formă foarte bună înainte să plec eu...“, spune Chipciu.
„Buga, cel mai talentat jucător cu care am jucat la Braşov“

În cei aproape cinci ani la Braşov, Chipciu a fost răsfăţatul vestiarului. Despre Buga spune că a fost cel mai talentat jucător cu care a jucat la Braşov, iar despre Florin Stîngă, Chipciu spune că a fost cel mai corect jucător. „La Braşov am schimbat o grămadă de colegi în cei aproape cinci ani cît am jucat acolo. Din actuala echipă am mai vorbit cu Buga, cel mai talentat jucător care mi-a fost coleg la Braşov. Îi mai ştiu pe «Pensionarul» Florin IACOB, Bruno MADEIRA, Ricardo Machado, Marian CONSTANTINESCU de care am fost foarte apropiat cînd eram în primul an cu Răzvan Lucescu, dar şi pe cei din staff, «Doky» medicul Popa, «Toto» Andrei Şanta, masorii Leo şi Adi, «nea» Sorin şoferul şi nu în ultimul rînd pe domnul Szabo cu care am mai ţinut legătura. Am avut mulţi colegi de mare valoare, Dani Coman, Nae Constantin, Eugen Nae, Marius Măldărăşanu, Robert Ilyeş, Cristi Ionescu, Senin, Cătălin Munteanu şi mulţi alţii. Cu Florin Stîngă am fost coleg de cameră şi pot spune că a fost cel mai corect jucător pe care l-am întîlnit vreodată! Poate i-am depăşit ca performanţe pe toţi, dar nu pot uita că au fost ca nişte părinţi pentru mine, chiar idoli şi pe care i-am respectat şi îi respect enorm. Toţi au fost fotbalişti incredibili şi mă ţineau în braţe. Şi cei mai apropiaţi de vîrsta mea, cum erau Oros, Mateiu sau Voicu, m-au ajutat. Ţin minte că Voicu punea o presiune enormă pe mine, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult. Ce echipă unită aveam atunci cînd am promovat în Liga I....“, a declarat Alexandru Chipciu pentru Monitorul Expres.

„Isăilă a fost determinant pentru cariera mea“

La echipa naţională, Chipciu s-a reîntîlnit cu doi foşti antrenori de la FC Braşov, Viorel Moldovan şi Daniel Isăilă. „Chiar mă gîndeam cînd am mers la echipa naţională pentru meciurile cu Irlanda de Nord şi Danemarca de faptul că voi fi antrenat de Isăilă şi Moldovan. Ce pot să spun... sînt privilegiat, cu Moldovan am debutat în Liga 1 într-un meci cu Poli Iaşi cînd am şi dat gol după doar cîteva minute. Nu-mi venea să cred şi sînt convins că nu voi uita niciodată acel meci. Daniel Isăilă a fost determinant pentru cariera mea. El a avut curajul să mă bage meci de meci, ştie că îl apreciez enorm pentru că vorbesc des cu el. Nu vreau să îl uit nici pe Ionuţ Badea, care e un antrenor foarte bun, deci am numai de învăţat şi de cîştigat cu ei antrenori la echipa naţională“, a spus fostul jucător al „stegarilor“.

„Sîntem favoriţi“

Referitor la meciul de sîmbătă din Ghencea, Chipciu spune că Steaua este favorită, dar este nemulţumit de faptul că meciul se va juca fără spectatori în tribune. „Este trist că meciul se va juca fără spectatori, dar noi sîntem obişnuiţi în ultima vreme cu acest lucru, aşa că îi atenţionez pe braşoveni să nu creadă că au un avantaj. Revenind la meci, noi sîntem favoriţi pentru că de cîţiva ani avem un parcurs foarte bun în campionat şi rar ne încurcăm. Braşovul are o echipa bună, mai ales în deplasare, am văzut meciul lor cu CFR Cluj cînd le-am ţinut pumnii“, a spus mijlocaşul Stelei.

Culisele transferului la Steaua

Alex dezvăluie amănunte incredibile din culisele transferului la Steaua. Cum Dinamo şi FC Vaslui intraseră pe fir şi a fost deturnat pe ultima sută de metri de Gigi Becali, dar şi faptul că tatăl său a avut emoţii imense şi nu a dorit să intre la negocierile purtate la palatul patronului Stelei. „Bineînţeles că îmi amintesc ziua transferului la Steaua. Pînă s-au semnat actele a fost cale lungă. Ţin minte că toata lumea vorbea că plec la Steaua, inclusiv «Şumi» care era antrenor la FC Braşov, doar eu nu ştiam nimic pentru că nu vorbisem cu nimeni. Apoi am început să discut cu «Meme» şi s-a concretizat transferul. În ziua cînd s-au parafat actele, eu eram la Brăila, iar domnul Gigi Becali mă suna să vin cît mai rapid la Bucureşti, pentru că Dinamo şi Vaslui intraseră pe fir. Îmi dădusem cuvîntul, îmi doream să joc la Steaua, astfel că nu am ezitat nicio clipă. Ţin minte că am fost cu tata la palat. Era foarte emoţionat şi nu a intrat cu mine să semnăm actele....“, îşi aminteşte Chipciu.

„E necesar să progresezi în viaţă“

Care ar fi pasul următor pentru Chipciu? „E grea această întrebare, dar e şi foarte frumoasă. Am avut performanţe incredibile la Steaua, am luat 2 campionate la pas, am fost aproape de încă unul în primul an în Ghencea. La echipa naţională am devenit titular, e greu să îţi găseşti motivaţie în fiecare an cînd cîştigi mereu. Îmi doresc să joc fotbal pînă la o vîrstă înaintată şi apoi să mă fac antrenor pentru că îmi place competiţia, fără ea sînt terminat... În acelaşi timp îmi doresc ca la acea vîrstă să am o linişte financiară şi să iau deciziile care le vreau fără să mă gîndesc la acest aspect. Apreciez enorm jucătorii gen Gerard care a jucat toată viaţa la Liverpool, mi-aş dori să joc cît mai mult la Steaua, mai ales că acum am un salariu foarte bun raportat la ce se întîmplă în România. Totuşi, e necesar să progresezi în viaţă, să fii din ce în ce mai bun şi să nu te plafonezi.“

„Uneori mă mai văd în tricoul «galben-negru»“

Va mai îmbrăca vreodată Chipciu tricoul „galben-negru“? „De multe ori m-am întrebat oare cum o să fie finalul carierei... o să fiu la Steaua sau la FC Braşov? M-am obişnuit să cîştig şi vreau să cîştig mereu, iar în acest moment la FC Braşov e foarte greu să faci performanţă... Cine ştie ce o să ne rezerve viitorul... Să fiu sincer pînă la capăt, uneori, mă mai văd în tricoul «galben- negru»“.

„Salut toţi «stegarii»“

Un mesaj pentru braşoveni. „Salut toţi «stegarii» şi oamenii din Braşov. Am mulţi prieteni la Braşov, am fini şi le doresc numai bine după meciul de sîmbătă. Nu o să-i uit niciodată pentru că eu am fost copilul Braşovului. Un suporter a luat interdicţie de a intra pe stadion acum cîţiva ani doar pentru că vroia să-mi pună un fular la gît. M-am întîlnit întîmplător cu el de Sărbători la Braşov. Am simţit că sînt apreciat, chiar dacă timpul a trecut. Ca şi în viaţă, aşa e şi la fotbal, totul se uită în timp, dar eu mă bucur că am rămas în istoria recentă a Braşovului cu golul marcat în tricoul echipei naţionale în amicalul cu Grecia din 2011. A fost primul meu gol la echipa naţională şi eram jucătorul Braşovului“, a încheiat Alexandru Chipciu.

Adi MaricaUltimele pe FCBRASOV.COM

Se intimpla azi, in alt an

2015-12-08: Infringere in ultima etapa din an (Campionat)
2015-12-08: Se dă startul curăţeniei de iarnă la FC Braşov (Presa: Monitorul Expres)
2014-12-08: Continuă criza la FC Braşov (Presa: Monitorul Expres)
2010-12-08: Pentru unii "La revedere", pentru altii "Adio" (Campionat)
2008-12-08: Coman si Mazilu? (Club)
2007-12-08: Toamn? fantastic? pentru o iarn? linistit ()
2005-12-08: Grigoras antrenor!!! (Club)

FC Brasov in presaComentarii | Adauga comentariul tau

Stiri recente

Arhiva stiri


Vocea suporterului

Opinii...

In fiecare zi

Sustine-ne

FC Brasov este echipa noastra favorita! Site-ul Steagu.ro a incercat de la inceputul lui sa te tina la curent cu ceea ce se intimpla la acest club. Au fost si momente mai bune si mai rele. De aceea suntem suporteri! Ne puteti sprijini si voi, prin accesarea reclamelor care va intereseaza! Va multumim! mai multe detalii »

Opinii...

06.Jan.08
Musafirul nepoftit
Ce poti sa faci cind iti vine in casa un prieten, insotit de un prieten de-al lui care insa tie iti e de nesuferit? Pai asa cum am fost educati si scoliti, stringem din dinti si incercam sa fim cit mai politicosi cu putinta, desi nu ne convine de loc. Dar ce te faci cind persoanamai multe detalii »

Cele mai comentate stiri

Coltul suporterilor

Liga a II-a!
2014/2015
  
Liga a IV-a

Site-ul STEAGU.RO sustine echipa suporterilor stegari, AS "SR" Brasov

Aceasta echipa o consideram ca fiind continuatoarea echipei fanion a judetului, FC Brasov!

Palmares antrenori


2008-07-02(Amical): Yverdon (Elvetia) - FC Brasov 1:2
2008-07-09(Amical): Sochaux - FC Brasov 0:1


PALMARES
Victorii  Egaluri  Infringeri
200

*Aceste informatii sunt inregistrate in baza de date a site-ului si au caracter informativ (nu sunt complete).

Liga I

Etapa viitoare
Ultima etapa
Clasament
1. CSM Slatina 5 4 0 1 13-2 12p (+3)
2. Flacara Moreni 5 3 1 1 9-3 10p (+1)
3. CSM Alexandria 5 3 1 1 6-2 10p (+4)
4. Vedita Colonesti 5 3 1 1 6-4 10p (+1)
5. Progresul Spartac 5 2 2 1 6-2 8p (+2)
6. Olimpic Rasnov 5 2 2 1 11-8 8p (+2)
7. U Craiova2 5 2 2 1 10-8 8p (-1)
8. CS Balotesti 5 2 1 2 7-5 7p (+1)
9. FC Voluntari2 5 2 1 2 12-14 7p (-2)
10. CS Blejoi 5 1 3 1 3-4 6p (-3)
11. ACS SR Brasov 5 1 2 2 4-9 5p (-4)
12. AFC Astra2 5 1 1 3 5-4 4p (-2)
13. Unirea Bascov 5 0 4 1 10-12 4p (-2)
14. FC Pucioasa 5 1 1 3 3-5 4p (-5)
15. Sporting Rosiori 5 1 0 4 2-13 3p (-3)
16. Tractorul Cetate 5 1 0 4 7-19 3p (-3)NumeleTau@STEAGU.RO

08. Iul. 2008

E-mail STEAGU.RO

Esti interesat sa ai propriul tau email gen prenume.nume@steagu.ro ? Trimite un mail la contact@steagu.ro pentru a afla detalii! Numarul de casute de mail este limitat!